Copyright © Enköpings kommun och Lantmäteriet och Geodatasamverkan
Fastighetsägaren önskar att den högsta tillåtna byggnadshöjden för fastigheten höjs.
Fastighetsägaren önskar att den högsta tillåtna byggnadshöjden för fastigheten höjs från 8 meter till 12 meter, i likhet med större delen av Företagsparken. För att det ska vara möjligt behöver detaljplanen ändras.
Kommunen kommer att se över byggnadshöjden genom en så kallad ändring av detaljplan (ÄDP) vilket innebär att det enbart är frågan om byggnadshöjd som prövas inom ramen för planprocessen. Övriga delar av den nu gällande detaljplanen kommer att fortsätta gälla.
Processen med att ta fram en detaljplan styrs i plan- och bygglagen. Alla detaljplaner måste gå igenom ett antal steg där den bland annat skickas ut på remiss (samråd och granskning) för att de som berörs ska ha möjlighet att komma med synpunkter på förslaget. Synpunkterna är en viktig del av underlaget för att kommunen ska kunna utveckla och förbättra förslaget. Till sist beslutar kommunstyrelsen, eller i vissa fall kommunfullmäktige, om detaljplanen ska antas eller inte.
Illustrationen nedan beskriver hur långt arbetet med planen har kommit. Den här planen är i skedet Samråd.
Planbesked
Samråd
Granskning
Antagande
Laga kraft
Kommunen har tagit fram ett förslag till detaljplan. För att kommunen ska få in synpunkter skickas det ut till berörda myndigheter, fastighetsägare och föreningar för samråd. Den som är intresserad av detaljplanen kan även ladda ner samrådshandlingarna längre ner på den här sidan.
Om du har synpunkter på förslaget kan du skicka dem senast XX MÅNAD 2022 till Plan- och exploateringsavdelningen antingen via E-post eller via brev.
detaljplan@enkoping.se
Enköpings kommun
Samhällsbyggnadsförvaltningen
Planavdelningen
745 80 Enköping
Alla får yttra sig och synpunkterna blir en del av underlaget för politikerna när de ska fatta beslut i frågan. De som bor intill gränsen till, eller inom planområdet har rätt att överklaga beslutet om att anta detaljplanen. Det förutsätter att man har lämnat in synpunkter under samrådet eller granskningen.
Enköpings kommun sammanställer och bemöter alla synpunkter som kommer in under samrådet. Då kan det innebära att kommunen behöver ändra förslaget. Det nya förslaget skickas sedan på nytt till berörda för en ny remissrunda, så kallad granskning. Kommunstyrelsen tar sedan ställning till om planen ska antas.
E-post till Karin Komstadius: karin.komstadius@enkoping.se
Telefon till Karin Komstadius: 0171- 62 50 00
Telefon: 0171-62 50 00
E-post: kommunen@enkoping.se
Besöksadress: Torggatan 21
Postadress: 749 35 Enköping
När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.