Nya stadsdelar växer fram

Här kan du läsa om nya stadsdelar som växer fram i Enköpings kommun. Läs om en grönskande stadsdel vid resecentrum, nya bostäder på klassisk industrimark och en helt ny entré till staden.

Exempel på hur nya bostäder kan utformas i anslutning till de äldsta delarna av mejeribyggnaden som ska bevaras. Foto: Scott Rasmusson Källander AB

Lillsidan

Mellan entrén från E18 och centrum planeras en ny stadsdel med runt 900 bostäder i olika format.

Det nuvarande industrikvarteret ska ge plats för bostäder, service och upplevelser.

Animerad bild över Bahcostaden. Fotot är framtaget av PEAB.

Bahcostaden

I vaggan av Enköpings industrihistoria byggs en ny stadsdel med 700 bostäder i form av ungdomslägenheter, hyres- och bostadsrätter och småhus.

Mitt i centrum av Enköpings stolta industrihistoria växer den nya stadsdelen fram. Här bygger vi för framtiden genom moderna lägenheter i varierande storlek, småhus, ungdomslägenheter och förskola.

Flygfoto över Myranområdet i Enköpings kommun. Fotograf: Enköpings kommun.

Enköpings nya entré

Myran ska utvecklas till en modern möteplats för handel, affärer och bostäder.

För att få fram kreativa idéer på hur framtidens Myran kan se ut är Enköpings kommun med i Europan 15, världens största återkommande arkitekttävling för unga arkitekter.

Animerad bild som illustrerar ett bostadsområde i Åkersberg. Bilden är framtagen av TB-gruppen.

Älvdansen

I ett perfekt pendlarläge vid resecentrum växer en ny grönskande stadsdel fram. Det byggs 800 bostäder, skola och omvårdnadsboende.

Med ett stenkast från resecentrum, centrala Enköping och närheten till grönområden byggs en ny stadsdel med olika typer av bostäder, olika hushöjder och material. Grönska var i fokus när området planerades.

Foto på ett hus i området Skolsta. Fotograf: Åsa Sundström

Skolsta

Just nu växer ett helt nytt bostadsområde fram i Skolsta. Det blir ett 30-tal villatomter och ett LSS-boende.

Tack vare det fördelaktiga läget bredvid riksväg 55 och närheten till motorvägen, Enköping och Uppsala växer Skolsta. Nu byggs ett villaområde perfekt för barnfamiljer med Skolstaskolan runt hörnet.

Foto. Flygvy över Grillbyängen. Foto: Ersand Förvaltning

Grillbyängen

Grillby är en av Enköpings snabbast växande tätorter.

Från det nya villaområdet är det nära till förskola, skola och butik. Totalt kommer det bli ett hundratal tomter med villor och bostadsrätter.

Foto på ett hus i området Skolsta. Fotograf: Åsa Sundström

Åkersberg

Här växer en naturnära stadsdel fram med 500 bostäder, LSS-boende, 55+ boende, förskola och omvårdnadsboende.

Naturnära stadsdel brevid golfbana. I utkanten av staden, nära kollektivtrafik och naturupplevelser, kan du välja bland lägenheter, flerbostadshus och villor. Här kan du som äldre hitta boende med livskvalitet.