Medborgarhuset Joar Blå

Joar Blå är kommunens kulturhus, där vi har både biograf och teater. Du kan också besöka vårt galleri "Konstfönster Joar".

Konstfönster Joar

Konstfönster Joar startades 2017 och är Enköpings kommuns galleri på Ågatan 29. Det är ett galleri i miniformat - med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt.

Utställningarna arrangeras av Upplevelseförvaltningen. Konstansvarig på enheten kultur och konst leder och administrerar projektet. De deltagande konstnärerna väljs av en curator.

Adress: Ågatan 29, 745 31 Enköping

Curatorperiod

En curatorperiod sträcker sig över ett år som delas upp i fem perioder om ca 10 veckor. Curatorn väljer fyra konstnärer som fördelas under året. Den första perioden öronmärks till att ställa ut curatorns/konstnärens egen konst. När curatoråret närmar sig sitt slut väljer curatorn en ny konstnär/curator som får ta över stafettpinnen och i sin tur fördela det kommande året på sig själv och fyra nya konstnärer.

P-O Larsson curerar Konstfönster Joar april 2023-april 2024. Han ansvarar därmed för utställningarnas koncept och val av konstnärer.

Utställningar

 • Period 1: 6 april – 7juni 2023
  P-O Larsson
  Resan
 • Period 2: 15 juni – 23 augusti 2023
  Nina Edling
  Solen finns, solen finns inte
 • Period 3: 31 augusti – 8 november 2023
  Cecilia Enberg
  Storyboard
 • Period 4: 16 november 2023 – 17 januari 2024
  Timothy Crisp
  Inre rum
 • Period 5: 25 januari – 3 april 2024
  Helena Wallberg
  Hon är solen

Tidigare utställningar

På Youtube finns det filmer från tidigare utställningar i konstfönster Joar.

Boka lokaler på Joar Blå

Medborgarhuset i Enköpings kommun heter Joar Blå och är ett allaktivitetshus med lokaler för kulturverksamhet och möten. I huset finns teatersalong och biograf. Medborgarhuset ligger i anslutning till Enköpings bibliotek.

Dessa lokaler kan du boka via kommunens e-tjänst: