Medborgarhuset Joar Blå

Joar Blå är kommunens kulturhus, där vi har både biograf och teater. Du kan också ta del av samtidskonst i Konstfönster Joar.

Konstfönster Joar

Konstfönster Joar är en plats för samtidskonst som visar fem utställningar per år. Konstfönster Joar startades 2016 och drivs av Enköpings kommun. Utställningsytan är liten och du tar del av utställningarna utifrån, genom att titta in genom fönstret. Konstupplevelserna är däremot stora. Samtliga konstnärer som ställer ut är professionella och konsten håller hög nivå. Till varje utställning produceras en kort film där konstnären berättar om sitt konstnärskap och om sin utställning.

Konstfönster Joar är öppet året om, dygnet runt och har alltid fri entré.  Du hittar Konstfönster Joar i ett markgående fönster i Medborgarhuset Joar Blå på Ågatan 29, Enköping.

Curatorperiod

De deltagande konstnärerna väljs av en curator. En curatorsperiod sträcker sig över ett år som delas upp i fem perioder om cirka 10 veckor. Curatorn väljer fyra konstnärer som fördelas under året. Den första perioden öronmärks till att ställa ut curatorns egen konst.

Fanny Bylund curerar Konstfönster Joar april 2024–april 2025. Hon ansvarar därmed för utställningarnas koncept och val av konstnärer. Hon har satt tema ”Mystik” för konstnärerna att förhålla sig till på valfritt sätt.

Aktuella och kommande utställningar

 • Fanny Bylund
  Vidare
  11 april – 6 juni
 • Maria Jacobson
  Eller en sekvens
  13 juni – 22 augusti
 • Johan Ibrahim Adam
  Ikaros
  29 augusti – 7 november
 • Matilda Haritz Svenson
  Tröttheten
  14 november – 23 januari 2025
 • Erle Saxegaard
  An instrument for drawing down the moon
  30 januari – 3 april 2025

Tidigare utställningar

På Youtube finns filmer från tidigare utställningar i Konstfönster Joar.

Boka lokaler på Joar Blå

Medborgarhuset i Enköpings kommun heter Joar Blå och är ett allaktivitetshus med lokaler för kulturverksamhet och möten. I huset finns teatersalong och biograf. Medborgarhuset ligger i anslutning till Enköpings bibliotek.

Dessa lokaler kan du boka via kommunens e-tjänst: