Kommun­hus

Kommunen ska hyra ett nytt kommunhus i centrala Enköping.

Bild på flera personer som sitter runt ett bord och granskar en karta.

Foto: Thomas Henrikson

I det nya kommunhuset ska cirka 450 medarbetare sitta. Det är ledning och administrativ personal från nio utspridda kontor som ska samlas i huset. Målet är att inflyttning ska kunna ske 2025.

Lokaler för framtidens arbetsplats och en levande stadskärna

Visionen är att det nya kommunhuset ska skapa en trevlig och attraktiv arbetsmiljö där lokaler och digitala lösningar gör ett effektivt och smidigt arbetssätt möjligt. Det ska också bidra till en levande stadskärna, stärka den lokala demokratin och underlätta för invånare, företag och föreningar i kontakten med Enköpings kommun.

Ny hyresvärdsupphandling

Den 1 juli inledde vi som planerat en ny hyresvärdsupphandling för att hitta en aktör som vi kan hyra ett nytt kommunhus av i centrala Enköping.

– Vi fick avsluta den tidigare hyresvärdsupphandlingen för att vi fick in för få anbud. Nu inleder vi en ny hyresvärdsupphandling med nya förutsättningar. Vi hoppas att fler aktörer ska ha möjlighet att lämna anbud, säger Hannu Högberg, tillförordnad kommundirektör.

Enköpings kommun söker en privat fastighetsägare för att hyra ett nytt kommunhus i centrala Enköping. I hyresvärdsupphandlingen bjuder kommunen in aktörer inom fastighetsutveckling och förvaltning att anmäla sitt intresse. Fastighetsägaren ska projektutveckla, bygga och äga lokalerna. Målet är att inflyttning ska kunna ske 2025.

Läs mer om den nya hyresvärdsupphandlingen och hur du anmäler intresse att delta i nyhet på webbplatsen enkoping.se

Relaterad information för nytt kommunhus