Kommun­hus

Kommunen ska hyra ett nytt kommunhus i centrala Enköping.

Bild på flera personer som sitter runt ett bord och granskar en karta.

Foto: Thomas Henrikson

I det nya kommunhuset ska cirka 450 medarbetare sitta. Det är ledning och administrativ personal från nio utspridda kontor som ska samlas i huset. Målet är att inflyttning ska kunna ske 2025.

Lokaler för framtidens arbetsplats och en levande stadskärna

Visionen är att det nya kommunhuset ska skapa en trevlig och attraktiv arbetsmiljö där lokaler och digitala lösningar gör ett effektivt och smidigt arbetssätt möjligt. Det ska också bidra till en levande stadskärna, stärka den lokala demokratin och underlätta för invånare, företag och föreningar i kontakten med Enköpings kommun.

Hyresvärdsupphandling

Kommunen söker en privat fastighetsägare för att hyra ett nytt kommunhus i centrala Enköping. Fastighetsägaren ska projektutveckla, bygga och äga lokalerna.

I februari 2022 inleddes en hyresvärdsupphandling för att hitta en privat fastighets­ägare som kommunen ska kunna hyra ett nytt kommunhus av. Tiden för hyresvärds­upphandlingen har löpt ut och kommunen kan konstatera att för få anbuds­ansökningar har kommit in. Därför har kommunen beslutat att avbryta hyresvärdsupphandlingen.

– Men vi är hoppfulla att hitta en lösning. Vi planerar för nästa steg för att kunna fortsätta processen, säger Charlotte Bergdahl, fastighetsstrateg.

Läs om att hyresvärdsupphandlingen avbrutits på kommunens webbplats

Relaterad information för nytt kommunhus